Internationale dimensioner i undervisningen – muligheder
Denne sides mål er at give gode ideer til, hvor man kan hente inspiration til at give sin undervisning et internationalt præg. Det kan være ved emnevalg, inddragelse af gæstelærere eller udveksling og samarbejde med udenlandske skoler.
Siden er under stadig udvikling, så har nogen ideer og kontakter som ikke nævnes her, er de mere end velkomne til at bidrage til sidens indhold ved at sende en mail til Bente V. Steffensen.
Gæstelærere og udenhus aktiviteter
Hos Mundu findes en masse muligheder for gæstelærere inden for emner der har at gøre med andre lande og i særdeleshed u-lande. Læs mere om Mundu.
Ungdomsbyen tilbyder kurser for elever; fx i internationale konflikter; Regler for krig og Tæt på terror. Læs mere om ungdomsbyen.
Undervisningsforløb og – materiale
På E-twinning findes en masse materiale og detaljerede beskrivelser af forløb som lægger op til samarbejde med udenlandske skoler. Der er indbygget et netværk som man får adgang til når man registrerer sig. Herefter søger man så en partner til et af de projekter der er foreslået eller laver sit eget. Læs mere om E-twinning
British Council har en service der hedder Schools Online, hvor man kan finde samarbejdspartnere i hele verden. Her er også ideer til materiale og forløb. Læs mere om Schools Online.
Learning Ressource Exchange er en platform hvor man kan finde undervisningsmateriale og selv lægge materiale ud. Der er materiale om alt muligt. Læs mere om Learning Ressource Exchange.
Mest humaniora og samfundsvidenskab
Hos European Schools Project Association er der mulighed for at finde ‘pennevenner’ og samarbejdspartnere. Altså en mulighed for at skrive på sproget til virkelige mennesker. Vælg det ønskede sprog øverst. Læs mere om European Schools Project Association.
Red Barnet har lavet en masse materiale om en bred vifte af emner. Noget er web-baseret og andet kan bestilles gratis. Nogle få ting kræver betaling. Læs mere på Red Barnets hjemmeside.
Mest naturvidenskab – men på fremmedsprog
Scientifix er et naturvidenskabelig eTwinning-site. Læs mere om Scientifix. Se også ovenfor.
Nanoyou indeholder en masse materiale om Nanoteknologi. Læs mere om Nanoyou.
På U4energy er der materiale om energi – og en mulighed for at konkurrere med andre skoler. Læs mere om U4energy.
På European Schoolnet‘s forside kan man finde links til sites der specialiserer sig inden for særlige områder – Energi, Nanoteknologi, Afrika, Sundhed mm. Læs mere om European Schoolnet.
Tilskud og samarbejde
Hos Styrelsen for International Uddannelse vises en række muligheder for at søge støtte til projekter og netværk i Norden og Europa. Der er også mulighed for støtte til lærerudveksling og efteruddannelse. Læs mere hos Styrelsen for International Uddannelse.
British Council har en service der hedder Global Gateway, hvor man kan finde samarbejdspartnere i hele verden. Læs mere om Global Gateway.